O krzyżu nielepickim. Strona: 2

Dodano: 2011-10-28 22:38

Jak widać nawet cytaty z Biblii nie przekonują, bo interpretuje je w wygodny dla siebie sposób"-w moim poprzednim poście jest tylko jeden cytat z Biblii,o przeklinaniu innowierców.

O! I choinka nie jest chrześcijańska "-no nie jest,nic nie jest chrześcijańskie poza szabatem i grzechem pierworodnym.
Choinka to stary pogański symbol axix mundi która trafiła do Biblii jako drzewo z rajskiego ogrodu na którym mieszka wąż(diabeł chrześcijański)a w rzeczywistości symbol płodności,życia,świata podziemnego,świata przodków,smok/wąż/Żmij-życie,a w judeo chrześcijaństwie zło i śmierć.Wszystko sobie przywłaszczają,wywracają do góry nogami i nie wiedzą czemu coraz więcej ludzi na świecie ma ich serdecznie dosyć,tzn udają że tego nie wiedzą.

Dodano: 2011-10-28 22:45 Zmieniono: 2011-10-28 22:46

Raraszek napisał(a):
Jak widać nawet cytaty z Biblii nie przekonują, bo interpretuje je w wygodny dla siebie sposób"-w moim poprzednim poście jest tylko jeden cytat z Biblii,o przeklinaniu innowierców.

O! I choinka nie jest chrześcijańska "-no nie jest,nic nie jest chrześcijańskie poza szabatem i grzechem pierworodnym.
Choinka to stary pogański symbol axix mundi która trafiła do Biblii jako drzewo z rajskiego ogrodu na którym mieszka wąż(diabeł chrześcijański)a w rzeczywistości symbol płodności,życia,świata podziemnego,świata przodków,smok/wąż/Żmij-życie,a w judeo chrześcijaństwie zło i śmierć.Wszystko sobie przywłaszczają,wywracają do góry nogami i nie wiedzą czemu coraz więcej ludzi na świecie ma ich serdecznie dosyć,tzn udają że tego nie wiedzą.

I znów zakłamanieeee ! Szabat jest z Judaizmu ! Chrześcijański jest chrzest, pokuta, komunia św a nie jakiś szabat.
Jak dla mnie każdy może sobie wierzyć w co chce tam... Jego sprawa, ale nie kapuje wrogów religijności...Religia wielu ludziom daje siłę tak czy inaczej -- nie ma podstaw do wojowania z religią --bo jaki jest sens odbierania ludziom czegoś co daje im siłę?

Dodano: 2011-10-28 22:59

Kolejna osoba, co nie rozumie mojego sarkazmu - dobra, spoko, spieszę wyjaśnić, że się nabijam

"...bo jaki jest sens odbierania ludziom czegoś, co daje im siłę?" -
bardzo dobre pytanie, sugeruję zadać je politykom.
Albo islamistom, nie wiem, oni też robią dziwne rzeczy.

Walka z religią? To raczej religia wojuje z innowiercami. Jeśli ktoś jest niewierzący - to jest be.
I jeszcze ci wierzący śmią się nazywać "dyskryminowanymi".

Dodano: 2011-10-28 23:16 Zmieniono: 2011-10-28 23:18

Szabat jest z Judaizmu ! Chrześcijański jest chrzest, pokuta, komunia św a nie jakiś szabat."-chrześcijaństwo jest judeo,judeochrześcijaństwo się mówi,pełna nazwa.

Chrzest jest bardzo judeo chrześcijański,o tak,zwłaszcza że cała procedura obmywania się wodą to pogaństwo w najczystszej formie.
Pokuta?No tak,za grzechy,wiadomo.
Komunia,spożywanie pokarmu,akt kanibalizmu.
Dla podświadomości coś takiego jak przenośnia i symbolika nie istnieje,podświadomość wszystko traktuje jak prawdę rzeczywistą,tak więc ciało Chrystusa jest na poziomie podświadomym ciałem,a krew krwią.

To jaką otoczkę sobie chrześcijanie stworzyli wokół pogańskich świąt i rytuałów nie ma znaczenia.
Ofiarowanie pokarmu bogom,spożywanie pokarmów w trakcie rytuałów,to nie są wynalazki judeo chrześcijaństwa.

nie ma podstaw do wojowania z religią --bo jaki jest sens odbierania ludziom czegoś co daje im siłę? "-no właśnie judeo chrześcijanie?Po co urządzacie misje i odbieracie ludziom ich rdzenne tradycje przywłaszczając je sobie a następnie przerabiając na własne?Bóg wam kazał?Ciekawe że tylko wam.

Dodano: 2011-10-28 23:43

No fakt, chrześcijanie to kanibale. Ale co w tym właściwie dziwnego, skoro czczą powstałego z martwych, czyli jakby nie było - zombie

Dodano: 2011-10-28 23:50

Dziwnego nic w tym nie ma,taka religia,taki obyczaj.
Chodzi o kompletny brak świadomości na temat tego co się robi i co świętuje oraz jak pewne rzeczy potrafią ryć psychikę.
Jeśli ktoś całe życie czuje się grzeszny i zaniża mu się poczucie wartości to co z takiego człowieka wyrośnie?Kaleka emocjonalny.

Znalazłem przed chwilą ciekawostkę którą nie wiem gdzie wkleić ale doskonale pasuje do wcześniejszych postów o mentalności judeo chrzescijan

Ze strony Kultu.
"Godzinę temu zadzwonił do mnie organizator koncertu Kultu w Kłodzku podając informację, że od przedwczoraj zauważył, że w Kłodzku są zrywane plakaty reklamujące ten koncert. Natomiast dzisiaj odwiedziła go ok. 10-osobowa delegacja lokalnej społeczności chrześcijańskiej wraz z księdzem i złożyli petycję podpisaną przez ok. 200 osób żądającą odwołania koncertu zespołu Kult. Jako powód przedstawili wydrukowane teksty piosenek m in. „Religia Wielkiego Babilonu” i „Post”. 
Aktualnie trwa sesja Rady Miasta Kłodzka na której ma być rozpatrywana ta petycja....

Na argument organizatora, że zespół Kult istnieje od 27 lat i nie zdarzyło się dotąd aby koncert tego zespołu został odwołany z powodów ideologicznych, delegaci odparli dumnie, że w takim razie należy stworzyć w końcu ten precedens... "

Dodano: 2011-10-29 00:34

Może w takim razie odwołajmy wszystkie koncerty organizowane w Polsce?
Ja nie wiem, w jakich czasach ci ludzie żyją?
Zaraz wróci inkwizycja i całkiem się posramy...

. Dodano: 2013-01-24 15:10

saurus (Diabolista)
saurus
Stare Bojanowo//Leszno//Poznań

Powiem tak niestety Polska jest nadal
krajem w większości katolickim.
Oddziały mocheowych beretow robią swoje
ale jesteśmy świadkami jak ten chlam
upada co chwilę coś kościół zmienia by ludzie
nie odchodzili od niego i to ma być wiara?
Śmiech na sali.
Kilka lat temu.nwza swej Ojcowiznie mialem
swoją mała Norwegię.
I było godnie...
A co do muzyki naszej hm.
Ona jest ponad ich umyslami kościół
jest niczym klapki na oczach konia by
ten szedł tylko tak jak woznica mu każe iść.
Więc nie dziwy się że czasami koncerty
odwołują każde zgrupowanie
na takim koncercie jest jakimś zagrożeniem
dla nich.
Kościół nazywa to Etyką.
A coś takiego jak etyka nie istnieje.
jak

Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło